" Dragostea pentru munte este una dintre cele mai pure si depline. ea nu ne va dezamagi niciodata "

În vizită la Suru

Cu mare dor de munti si natura, asteptam cu nerabdare sa vina sambata dimineata sa plecam la munte. Ei bine ziua asteptata a sosit si in jurului orei 7:30 dimineata plecam din Cluj Luci, Anca,Yoyo si Laura. Cu dorul de munte in suflet care devenea tot mai intens pe masura ce ne apropiam si nerabdatori sa simtim mirosul frunzelor proaspat cazute, sa auzim fosnetul lor sub bocanci intram in traseul spre Cabana Suru de la capatul drumului forestier pe Valea Moasei in jurul orei 14:00…Dupa aproximativ 2 ore si 15 minute de urcat poteca,de admirat peisajul tomnatic cu frunzele aurii si de asculatat susurul cascadelor ne vedem ajunsi la cabana, bem cate un ceai, mancam cate ceva si asteptam cu nerabdare sa ia Yoyo chiatara zis si cutia cu sarme sa ne apucam de cantat si voie buna impreuna cu el. .Dupa cateva ore bune de cantat, povestit si voie buna si alte cateva ore de dormit hotaram duminica dimineata sa urcam pe marcaj spre Vf.Suru. Usor dezamagiti de conditiile meteo pornim de la cabana in aceeasi formatie si tot urcand pe poteca nici nu ne dam seama si in scurt timp ajungem la Monumentul salvamontistului Robert Ungurean Baltres unde fascinati de peisaj ne oprim cateva minute pentru a face poze si pentru a admira minunatele culori ale toamnei. Dupa ce am stat pierduti in zari si visatori cateva minute Yoyo cu mine si Luci ne gandim sa continuam traseul mergem cat mergem, ceata incepea sa fie tot mai densa si hotaram ca ar fi mai bine sa coboram inapoi la cabana. Asadar ne vedem ajunsi si la cabana, mancam, ne bucuram inca odata de cantecele lui Yoyo si ne pornim inapoi spre masina, urmand acelasi traseu ca si la urcare.Dupa plimbarea de pe traseu, cu opriri prntru poze si privit cascadele, copacii, frunzele si cerul ,lasam in urma muntele si cu o oarecare triste ne urcam in masina si ne intoarcem la Cluj.


Laura

Îndrăgostită de când mă știu de natură și pasionată de câțiva ani de munte și drumeții, îmi doresc să reușesc să calc pe cât mai multe poteci și vârfuri, împreunp cu cât mai mulți oameni care au aceeași pasiune și dorință.

Comentarii (4)

 • Avatar

  Lucian

  |

  O tura foarte faina 🙂 Frumos articolul, Laura, sa mai scrii! 😉

  Răspunde

 • Avatar

  Laura

  |

  Multumesc!! Sper sa particip in continare la cat mai multe ture sa pot scrie cat mai multe articole.
  Fiind primul articol trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii cand am scris asa ca imi cer scuze pentru unele greseli pe care nu le-am observat la publicare.

  Răspunde

  • Avatar

   yoyo

   |

 • Avatar

  yoyo

  |

  Felicitari Laura pentru primul articol, la cat mai multe!!
  A fost super faina tura, m-am bucurat mult ca ne-am revazut si cu Bogdan, cabenierul.

  Răspunde

Adaugă un comentariu