" Dragostea pentru munte este una dintre cele mai pure si depline. ea nu ne va dezamagi niciodata "

Hoinărind prin munţii Bucegi

Cu dorul de munţi în suflet ne adunăm din nou o gaşcă sănătoasă – din Cluj subsemnatul, din Tg. Mureş Paul, Didi, Doru, Livia, Marci, Ovidiu, Dragoş, fraţii Szanto iar din Sighişoara Marcel şi ne întâlnim vineri în jurul orei 12 noaptea în Buşteni, pe Valea Cerbului cu gândul de a colinda Bucegii. Cântăm şi ne binedispunem până în jurul orei 3 când încercăm să ne punem la somn uşor deranjaţi de muzica şi „discoteca” în aer liber a unora de pe vale – şi vă spun sincer: evitaţi Valea Cerbului pentru că veţi întâlni tot felul de specii de animale sălbatice precum Cocalarul de Munte, Piţipoanca de adidas, Alpinistul de şlap etc.

A doua zi ne trezim de dimineaţă cu gândul de a ajunge cât mai repede sus la Babele, ajungem şi alegem să urcăm cu telecabina pentru a salva câteva ore bune pe care le vom petrece mai târziu, pe traseu. Telecabina costă 34 lei / urcare. Lângă telecabină de asemena, tot soiul de „rechini” dornici să-şi prindă-n plasa lor „turistică” fraierii pentru a-i urca cu „patru ori patru-le” pe platoul Bucegilor. Ignorând complet turismul „băgat cu forţa pe gât” practicat de aceşti băştinaşi ai zonei, nemainumărându-i pe cei care îţi zbiară-n ureche „fructe puterea ursului avem, poftiţi vă rog” ne fofilăm rapid în telecabină şi ne bucurăm sufletele lăsând în urmă poteca ce urcă abrupt pe Jepii Mici răsuflând uşuraţi de gândul că toată greutatea din spate o vom avea de cărat doar mai mult înainte şi la coborâre, mai puţin la urcare. Aşadar ajunşi în platoul Bucegilor vizităm Babele, Sfinxul apoi ne continuăm drumul spre Crucea Caraimanului unde facem un scurt popas apoi continuăm cu paşi repezi traseul nostru lăsând n urmă Coştila şi ajungând destul de repede la Cabana Omu unde găsim agitaţie mare. Nu zăbovim foarte mult, ne continuăm traseul nostru spre Cabana Mălăieşti urmând să coborâm pe poteca de iarnă prin Hornul Mare spre cabană.

Ajunşi la cabană punem corturile după care avem plăcerea de a întâlni şi alţi prieteni din Bucureşti cu chitarele la cabană aşa că se lasă desigur cu o petrecere binemeritată în acorduri de chitară, cu cântat şi dansat.

Duminică dimineaţa după o trezire nu foarte matinală luăm micul dejun apoi pornim la drum înapoi spre Buşteni, de data aceasta pe marcajul Triunghi Roşu traseu ce ocoleşte Bucşoiu şi trece pe la Pichetul Roşu apoi continuă spre Căminul Alpin din Buşteni.

Ajunşi în Buşteni, parcă beţi de la caniculă ne urcăm în maşini şi pornim la drum înapoi acasă însă nu înainte să poposim în Pădurea Bogăţii pentru a mai povesti şi bineînţeles, pentru a ne bucura de o ciorbă de fasole în pită sau alte preparate culinare la care visam pe munte mâncând supe la plic şi piure-uri instant.

Trasee parcurse:

Cab. Babele – Crucea Caraiman Durata: 1 h Crucea Caraiman – Cab. Vf. Omu (2507m) Durata: 3 h Cabana Vf. Omu – Cab. Mălăiesti Durata: 2 h (prin Hornul Mare) Cab. Mălăiesti – Pichetul Rosu – Poiana Coştilei – Buşteni Durata: 4½ h


yoyo

Pasionat şi împătimit de natură şi munte, doresc să cunosc cât mai multe locuri frumoase mai ales de la noi din ţară şi, de asemenea, să-i ajut şi pe cei care îşi doresc acelaşi lucru să îşi realizeze visele.

Adaugă un comentariu