" Dragostea pentru munte este una dintre cele mai pure si depline. ea nu ne va dezamagi niciodata "

Clacă la lemne – Cab. Sâmbăta

Ne strângem cu mic, cu mare la rugămintea lui Nea Nae să îl ajutăm la lemne și ne pornim nerăbdători cu gândul la muncă dar mai ales la distracția de după muncă din Cluj eu și Laura. Bunul nostru prieten Dan (Dănescu) se ocupă de organizare și reușește să împartă locuri de cazare pentru toată cabana, așadar urmează câteva seri de distrație pe cinste. Mai mult de atât, ne bucurăm că ajungem din nou la cabană unde ne simțim ca acasă și de-abia așteptam să-i revedem atât pe Nea Nae, Nicoleta, Robert și Cornel, cât și pe toți prietenii și cunoscuții care urmează să ajungă de departe.

Pentru cei care nu știu, situată în partea estică a Munților Făgăraș, Cabana Valea Sâmbetei este una din principalele porți de intrare în masiv, atât pentru parcurgerea crestei Făgărașilor, dar și ca punct de plecare către cel mai înalt vârf din țara noastră, Vf. Moldoveanu (2545 m), situat la 5 ore de mers. Aflată ca și majoriatea cabanelor din Făgăraș la limita golului alpin, cabana oferă o frumoasă vedere asupra Văii Sâmbetei, culminând cu Fereastra Mare și renumitul Colț Bălăceni, denumit și Matterhorn-ul României. Prin amplasarea ei, cabana oferă acces usor atât vara cât și iarna către partea superioară a văii Sâmbata, pentru parcurgea unor trasee de o zi, dar mai ales iarna către pârtiile naturale de ski care străjuiesc valea.Ajungem vineri dupămasa, o bună parte din lume ajunge tot astăzi, seara se lasă repede și încep deja primele acorduri, primele cântece de munte, de cabană, primele sticle de rom cu atât mai mult cu cât ajung și „Bunocii” cu chitarele lor și tragem împreună un show pe cinste. Ștafeta cântecelor este dată mai departe în jurul orei 3-4 dimineața când ajung și Oko cu Nico, chitarele continuând să răsune in cabană până dimineața în jurul orei 6-7.Sâmbătă în jurul orei 12 ne apucăm de lemne iar din 3 ture de mutat stiva de butuci mari și umezi dovedim cu lemnele toate aduse lângă cabana abia undeva în jurul rei 5-6 dupămasa. În total estimez că au participat la aceasta acțiune undeva in jurul a 50-60 de persoane. După așa o zi obositoare urmează o ciorbă de fasole pe cinste (defapt cam 2 portii de fiecare la cât era lumea de înfometată) și desigur, nelipsita ceapă din abundență. Acum că stau și mă gândesc, nici nu-i de mirare că seara toți aparem în tricou prin cabană deși nu s-a făcut foc (eheee… cinstită fasole…). Rândurile se rupt din cântat din nou, tot spre dimineață.Duminică este ultimul șut pentru cei care mai au energie de mutat lemne, astfel până la prânz toate lemnele ajung la locul lor. Între timp chitarele nu se opresc din cântat, muntele răsună de cântece și ode iar spre amiază și dupămasă, încet încet, lumea pornește spre case cu amintiri frumoase, mai frumoși și mai fericiți și cu gândul la următoarele ieșiri.


Sursa foto – © Popescu Ioana Cristina.


yoyo

Pasionat şi împătimit de natură şi munte, doresc să cunosc cât mai multe locuri frumoase mai ales de la noi din ţară şi, de asemenea, să-i ajut şi pe cei care îşi doresc acelaşi lucru să îşi realizeze visele.

Comentarii (1)

  • Avatar

    Mihai

    |

    A fost foarte frumos!!

    Răspunde

Adaugă un comentariu