" Dragostea pentru munte este una dintre cele mai pure si depline. ea nu ne va dezamagi niciodata "

Premiul I de Ziua Bărbatului – Bergenbier

Chiar dacă a trecut ceva timp de atunci am hotărât totuşi să postez premiul meu oferit de Bergenbier cu ocazia Zilei Bărbatului, mai exact locul 1 – „Aventură offroad în România”. Foarte nerăbdător şi entuziasmat mă urc în tren spre Braşov miercuri seara, ajung dimineaţa devreme la destinaţie, fresh şi dornic de o experienţa care avea să mă aştepte. Odată ajuns, am plăcerea de a-i cunoaşte pe organizatori, atât pe echipa de la Fii Magician cât şi pe cei ce aveau să mă aibă ca pacoste pe capul lor 2 zile, Dan şi Mihai (TeamAdventure). După un mic-dejun rapid, pornim la drum cu un Land Rover Defender, astfel prima zi începând cu o tură pe coclaurile din jurul Braşovului apoi urcând încet desigur pe teren accidentat până sus la Cabana Postăvaru (1604m) unde tragem un prânz copios. Aaaaa! Era să uit, toată chestia asta a durat ceva vreme bună, drumul fiind „asfaltat ca-n palmă” şi desigur aglomeraţie mare pe autostrada către vârful muntelui, vă daţi seama… Mai jos aveţi câteva poze cu autostrada A4: Braşov – Postăvaru 😀

Am avut ocazia astfel să învăţ cum se manevrează o maşină pregătită pentru aventuri offroad, dar mai ales cum se troliază :))

După o lungă dar foarte frumoasă plimbare pe meleaguri, admirând peisajele spectaculoase (de poze nu am prea avut nici vreme, drumul cu maşina fiind foarte zdruncinător, nu a prea ieşit mare lucru clar) am ajuns la un perete de căţărare în Cheile Râşnoavei unde din păcate nu am reuşit să facem mare lucru din cauza ploii care ne-a prins. Aşa că lăsăm panoul şi continuăm drumul prin chei admirând peisajul, mai târziu ajungând şi vizitând zonele Glăjărie, Bran, Moeciu, Fundata, sat Măgura, desigur şi la Prăpăstiile Zărneştilor unde am şi făcut o scurtă promenadă de recunoaştere a pereţilor de căţărare şi a traseelor din zonă.

 Cheile Râşnoavei

Spre seară, încă fascinat de toate zonele frumoase cu care mi-am încântat ochii aştept cu nerăbdare a doua zi a experienţei. Între timp, cazat la o pensiune din centrul istoric al Braşovului – decentă şi frumoasă de care am rămas chiar foarte plăcut impresionat – fac rapid un duş şi ies la o plimbare, întâlnindu-mă cu doi dragi foşti colegi de liceu, dovedim ceva beri la terase.

A doua zi dimineaţa, după mic-dejun, Dan mă aşteaptă pentru ceva offroad. Pornim spre Buzău, cam la vreo 80 km de Braşov, unde urmează a ne distra la o tură de rafting. Montăm rapid echipamentele, ne echipăm şi intrăm în apă. Personal, vă recomand din suflet să încercaţi o tură de rafting în special pe râul Buzău, e una din lucrurile pe care ar trebui să le facă oricine măcar o dată în viaţă! A fost superb – am avut norocul de a experimenta raftingul şi pe vreme însorită dar şi în compania ploii.

Tura de rafting a durat cam o oră şi jumătate, am fost foarte plăcut impresionat de profesionalismul şi modul de organizare a turei, felul în care mi-au captat atenţia şi am simţit adrenalina! După, ne schimbăm rapid, fugim la o pizza apoi reluăm aventura offroad în zona Munţilor Buzăului. Absolut de vis – zonă superbă, peisaje spectaculoase, am admirat atât flora cât şi fauna zonei, ce mai… Aş repeta aventura asta oricând, cu orice ocazie! Mulţumiri: Bergenbier – Ziua Bărbatului – pentru premiu; Fii Magician – fără de care aventura nu ar fi fost posibilă; Echipei TeamAdventure – Dan şi Mihai – pentru o aventură de care cu siguranţă îmi voi aminti întotdeauna!

Tags: ,

yoyo

Pasionat şi împătimit de natură şi munte, doresc să cunosc cât mai multe locuri frumoase mai ales de la noi din ţară şi, de asemenea, să-i ajut şi pe cei care îşi doresc acelaşi lucru să îşi realizeze visele.

Adaugă un comentariu